Mediaparoni älykaupungissa Rohkeasti innovoiden pienin askelin kohti kestävää tulevaisuutta missä älykaupunki ja älykäs media ovat osa globaalia ekosysteemiä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ronald Reagan

Mihail Gorbatshovin Nobel-puhe 5.6.1991 - erään murroskauden ja uran taitekohta

*

Joskus on hyvä katsoa taakseen ja miettiä.

Tänään on kulunut päivälleen 27 vuotta siitä, kun Neuvostoliiton presidentti, NKP:n pääsihteeri, Mihail Gorbatshov piti hänen Nobel-luentonsa 5. kesäkuuta 1991, Oslon kaupungintalon suuressa salissa, Norjassa. 

Kooste vuoden 1980 USA:n presidentinvaalien tapahtumista

1976 Yhdysvaltain äänestäneet kansalaiset olivat valinneet presidentiksi demokraattien James (lempinimi "Jimmy") Carterin. 1977 virkakautensa aloittaneen Carterin kausi oli täynnä taloudellisia ongelmia ja Yhdysvaltojen ulkopoliittisia nöyryytyksiä. Vuoden 1979 loppuun mennessä työttömyys oli noussut sikäläisittäin korkealle ja krooninen korkea inflaatio vaivasi maata. Marraskuun 4. päivänä 1979 Iranin islamilaisen vallankumouksen seurauksena iranilaiset kidnappasivat 52 USA:n kansalaista USA:n Iranin suurlähetystöstä.

Ronald Reagan

Erityisesti vasemmiston ja suomalaisten älykköjen aliarvostama yksi kaikkien aikojen maailman parhaimmista johtajista. Reagan tiesi ja tunsi omien kykyjensä rajallisuuden, miksi keräsi ympärilleen parhaimman mahdollisen asiantuntemuksen. Osaten todellisen tiimipelin.

Suomen asema

Muistelen tässä 30- vuoden takaista ryhmän ulkomaanmatkaa Yhdysvaltoihin, jossa olin mukana. Silloin Suomessa oli, toisin kun tänä talvena 30 asteen pakkanen. USA:n presidenttinä vaikutti Ronald Reagan. Lentäminen oli myös vapaanpaa, kun saimme käydä katsomassa ohjaamon toimintaa. Kaksiviikkoinen matkamme suuntautui aluksi Yhdysvaltojen länsirannalla oleviin osavaltiohin Kanadan rajalta Meksikon rajalle, ja sitten välipysäkeillä Kennedyn kentän kautta Suomeen.Muistinvaraisesti muistelen muutamia ihmettelyn aiheita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä